Bashkia Kelcyre

Bashkia Kelcyre

in Bashki
0
Be the first to write a review
A është juaj ky Shërbim? Claim it here!
SHESHI “MUSA FRATARI” KELCYRE – ALBANIA, Këlcyrë, Shqipëria
Bashkia Kelcyre
Bashkia Kelcyre
in Bashki
A është juaj ky Shërbim? Claim it here!
Be the first to write a review

Bashkia Kelcyre

in Bashki
SHESHI “MUSA FRATARI” KELCYRE – ALBANIA, Këlcyrë, Shqipëria

About

Këlcyra kufizohet në veri me bashkinë Poliçan, në lindje me Bashkinë Skrapar, në jug me bashkinë Përmet dhe Libohovë dhe në perëndim me Bashkinë Tepelenë dhe Memaliaj. Kryeqendra e Bashkisë është qyteti i Këlcyrës

Sipas Censusit të vitit 2011, bashkia ka një popullsi prej 6.113 banorësh. Ndërkohë që sipas Regjistrit Civil, kjo bashki numëron 12.468 banorë. Bashkia e re shtrihet në një sipërfaqe prej 304.65 km2, me një densitet prej 40.92 banorë/km2. Kjo bashki përbëhet nga 4 njësi administrative. Bashkia e re ka nën administrimin e saj një qytet dhe 48 fshatra. Këlcyra është një qytezë e shtrirë mes maleve Trebeshinë dhe Nemerckë, e cila përshkohet nga ujërat e kthjellëta të Vjosës. Zona ka peizazhe mahnitëse dhe vende historike ofron pak sa i përket strukturës arkitekturore. Të ardhurat ekonomike vijnë nga aktivitete të vogla tregtare dhe shërbimi, por edhe nga bujqësia dhe blegtoria e pakët. Këlcyra është dalluar gjithmonë për cilësinë e lartë të frutave dhe rrushit dhe është njohur si qendër për kultivimin e rakisë dhe verës.

Hours

Open Now
Sunday: Closed
Monday: 9:00 am - 4:00 pm
Tuesday: 9:00 am - 4:00 pm
Wednesday: 9:00 am - 4:00 pm
Thursday: 9:00 am - 4:00 pm
Friday: 9:00 am - 4:00 pm
Saturday: 9:00 am - 4:00 pm

Location

SHESHI “MUSA FRATARI” KELCYRE – ALBANIA, Këlcyrë, Shqipëria
Get directions